Yogalæreruddannelse

Yogahuset.dk © 2011         

           

Yogauddannelse i Odense

Siden 1988 har Konstantin haft stor erfaring i at uddanne certificerede yogalærere. Det er ikke så afgørende, hvilken baggrund eller alder du har, blot interessen for at lære om kroppens muligheder er til stede. En del tidligere kursister har haft en baggrund som sygeplejersker, gymnastiklærere, fysioterapeuter o.l., men også folk fra helt andre brancher har taget uddannelsen. Se mere under 'Aspiranterne udtaler'.

Yogauddannelsen kan også bruges som et element i din personlige udvikling.

Fokusering på et mere procesorienteret og mindre resultatorienteret virke, vil give en oplevelse af indre glæde, lindring og ro. Se "Gode råd om yoga"

Højt fagligt niveau

Med en uddannelse i Yogahuset bliver du en certificeret yogalærer som er i stand til at undervise yoga på et højt niveau. Se Sundhedssektretariatets rapport, Yogahusets bogudgivelser og anmeldelse i Fagbladet for Foreningen for Danske Fysioterapeuter.

Yogalæreruddannelse er blevet til med støtte og rådgivning fra kiropraktorer, fysioterapeuter og læger. Det bevirker, at det anatomiske/fysiologiske aspekt i uddannelsen er i overensstemmelse med kroppens kunnen og muligheder.

Yogalærere uddannet fra Yogahuset er meget efterspurgte og uddannelsen giver adgang til at undervise på aftenskoler, højskoler, foreninger, motionscentre og privat. En anerkendt yogauddannelse med international anvendelse.

Yogauddannelse med udgangspunkt i dig

I Yogahuset vil du opleve en venskabelig og uformel omgangsform, hvor du vil blive guidet ind i yogaens forskellige former og muligheder. Udgangspunktet er din virkelighed, det vil give dig redskaberne til at bruge yogaen ud fra dine forudsætninger uanset din fysiske formåen.

Yogauddannelsen bygger på at skabe et forum fri for præstationsræs og perfektionisme.

Uddannelsen til yogalærer

Uddannelsen tager nu 1 år. I den periode vil du tilegne dig viden om den praktiske og teoretiske del af yogaen. Vi vil også gennemgå den del af psykologilæren, som vil styrke dig i undervisningssituationen.

Uddannelsen bygger på de fysiske Yoga principper med dens forskellige retninger.


Hensigten er at tage de bedste elementer fra de forskellige retninger og få det fulde udbytte af yogaens store spektrum af muligheder.

Ca. 5-10% af uddannelsen vil bestå af meditative visualiseringsøvelser, der giver øget selvsikkerhed og ro, både i undervisningssituationen og i den personlige udvikling.

Uddannelsesindhold

Yogauddannelsen indeholder et stor repetoire af klassiske og andre yogastillinger, samt variationer og fortræninger i forskellige sværhedsgrad, så alle kan være med. Åndedrætsøvelser, visualiseringer og adskillige afspændinger. Det der sikrer kvaliteten er en vifte af "nøgleøvelser" hvis fælles principper gør det nemmere og hurtigere at assimilere, udføre og undervise et større antal øvelser end ellers.

Vi gennemgår den anatomisk/fysiologiske udførelse af øvelserne:

holdningskorrektur

øvelsernes virkninger og deres begrænsninger

øvelser, der drager paralleller til de daglige bevægelser i vores gøremål

musklernes spænding/afspænding 

samarbejdet mellem kroppen og åndedrættet

åndedrætsøvelser, pranayama, afspændinger, visualiseringer og energimeditation

Som et vigtigt element i forløbet gennemgår vi også retningslinjer til grupper med særlige behov. Det kan være mennesker med rygproblemer, gigt eller slap bækkenbund.

Vi fokuserer også på aspekter i selve undervisningssituationen:

undervisningspsykologi med tilhørende medmenneskelige kompentangser

at finpudse de forskellige yoga teknikker

at udvikle evnen til at formidle øvelserne til eleverne

praktisk øvelse i at undervise elever

stemmeføring, kropsholdning og bevægelseslære

Uddannelsen afsluttes med en intern prøve. Der gives ikke karakterer.

Praktisk information

Næste hold starter i sept. 2020


Inden start af uddannelsen, anbefales der en personlig møde og selvf. en gratis prøvetime.Der skal påregnes en udgift til køb af tre bøger. "Yoga og andre øvelser til hjemmebrug", pris 99 kr.  "Power yoga, yoga stræk",  pris 99 kr. og "Yogaens veje" pris 99 kr. (Se bogudgivelser)


Den afsluttende intern prøve er gratis.


Ingen bindende kontrakter, eller større udbetalinger inden start.


Ingen skjulte ekstra udgifter til eksamner, kurser, rejser o.a.

Uddannelsen er godkendt af myndighederne og kan være støtteberettiget.

For yderligere information, eller en gratis prøvetime:

Tlf. 2634390. Ring eller sms. Kontortid :  Mandag - onsdag 12.00 - 14.00

Eller på e-mail: konstantinyoga@gmail.com