Yogahuset.dk © 2011         
           

 

 

Tilbage

 

Fagbladet for Foreningen
for Danske Fysioterapeuter

- om bogen "Power yoga, yoga stræk"Af fysioterapeut Kirsten Friis-Jensen

"Power yoga, yoga stræk" er Konstantins anden bog. Bogen starter med en kort introduktion til Hatha yoga. Derefter følger en refleksion over skader og helbredelse og over den hårfine grænse, der sætter vores kropsbevidsthed på prøve: "Er det velvære eller præstation, når vi dyrker motion," for at bruge Konstantins egne ord.

Bogen byder på et væld af rigtig gode øvelser startende med det lette niveau til niveauet for den mere øvede yogadyrker. Der er et væld af billeder, som meget flot viser de enkelte niveauer af øvelsen.

Der er gjort meget ud af vejledning i brugen af åndedrættet i de enkelte øvelser, samt den virkning øvelsen har på bevægeapparatet og de indre organer. Derefter gennemgås forskellige former for åndedrætsøvelser og hvilken virkning de har.

Til slut er der et udførligt indeks og forslag til øvelser mod forskellige lidelser. Det er en seriøs bog til alle, der vil arbejde kvalitativt med kroppen, og som har oparbejdet kropsbevidsthed, dog er det en fordel at have et grundlæggende kendskab til yoga for at få optimalt udbytte af bogen.

Som fysioterapeut kan du roligt lade dig inspirere af Konstantins bog, f.eks. er der en del variationer over iskias stræk.