Yogahuset.dk © 2011         
           

 

 

Tilbage

 

Positive meldinger fra Sundhedssekretariatet

- og Komiteen for Sundhedsoplysning
 

 

Cand. Oecon Torben Larsen har i samarbejde med Konstantin foretaget en undersøgelse ved hjælp af chefpsykolog ved Odense Universitetshospital Jørn Beckmans psykologiske sundhedsprofil. Flere måneders observation af Konstantins elever har resulteret i en rapport, som bl.a. blev publiceret i "Tidsskrift for Dansk Sygehusvæsen".

 

Rapporten er detaljeret og omfattende. En af konklusionerne er følgende:

"Jeres yogakursus totalt set har bibragt eleverne en signifikant forbedret sygdomsresistens. Det er velkendt fra beslægtede træningsformer som f.eks. de såkaldte sensitivitetskurser, at de også indebærer en risiko for at fremprovokere nervesammenbrud hos psykisk svage personer. Det forekommer på den baggrund at være en særlig kvalitet ved mental træning gennem yoga, at den kan give en signifikant sundhedseffekt uden bivirkninger..."

 

Et andet sted i rapporten nævnes følgende:

"...motion og dybdeafspænding er i virkeligheden komplimentære træningsformer. Hvor motion giver større udholdenhed, styrker dybdeafspænding åbenhed/smidighed. Kombinationstræning åbner en mulighed for minimering af risici for 60-80% af velværdsbetingede sygdomme i hjerte-lungekredsløb såvel som nervesystem og bevægeapparat."